Nyhedsbrev oktober 2017

Bladende falder, mørket sænker sig og det er tid til endnu et nyhedsbrev om projekt ”Vejen til Ny Mesterlære”. Efteråret byder på flere nye tiltag og aktiviteter, som vi her vil indvie dig i.

BOOTCAMP i uge 44 + 45

Den næste BOOTCAMP løber af stablen fra den 30. oktober til den 10. november 2017. Vi er blevet klogere og har høstet et væld af værdifulde erfaringer fra den første BOOTCAMP, som vi ser frem til at bringe i spil. En tæt opfølgning og håndholdt indsats fra rådgiver og jobkonsulenter er væsentlige for, at de unge lykkes med deres handleplaner efter BOOTCAMP`en.

Kontakt os gerne, hvis du står med potentielle kandidater til BOOTCAMP’en.

Præforløb inden Ny Mesterlære

De mange overgangskrav, som kom med erhvervsskolereformen i 2015, har gjort udsigten til en Ny Mesterlære uoverskuelig for nogle unge. I projektet er der dog midler til, at den unge kan tage et eller flere af overgangskravene, imens han/hun er i virksomhedspraktik gennem jobcenteret.

Står du med en ung, som kunne have gavn af dette tilbud, er du velkommen til at kontakte os.

Industriens uge og et nyt partnerskab

Vi er i blevet partner med Business Kolding, og i anledning af ”Industriens Uge” afholder Business Kolding en B2B Erhvervsmesse torsdag den 2. november, som vi vil deltage i. Her håber vi på at få kontakt til en masse virksomheder og indvie dem i mulighederne inden for Ny Mesterlære.

Næste workshop

Der er kommet flere hænder til, og vi har suget mere viden til os. Derfor er det tid til en ny workshop, hvor vi kan fremme samarbejde og vidensdeling. Workshoppen finder sted torsdag den 16. november 2017 kl. 08.00 på IBC Innovationsfabrikken i Kolding. Vi løfter sløret for dagens program snarest.

Resultaterne viser sig så småt

Flere unge mennesker trækker i arbejdstøjet og går i Ny Mesterlære. Det viser tallene. I juli 2017 blev der registreret 40 igangværende Ny Mesterlæreaftaler i Vejen Kommune. Antallet af aftaler er således steget siden december 2017, hvor tallet lå på 31. Den samme tendens ser vi i Kolding Kommune, og det glæder os.

Mentorkurser på tegnebrættet

I den kommende tid arbejder vi videre med udviklingen af mentorkurser til virksomheder.

Vil du vide mere?

Du kan finde relevante information og læse mere om projektet på vores nye hjemmeside

www.vejentilnymesterlaere.dk